Top 20 parfumuri de zi cu zi pentru bărbați

Este adevărat că există multe alternative pe piața de parfumerie, există parfumuri pentru noapte, pentru zi, pentru iarnă, pentru vară, și așa mai departe. Deși există la fel de multe opțiuni pe rafturi ca și peștii în apă, uneori pur și simplu vrem să ne simplificăm viața și să găsim un parfum care să se potrivească vieții noastre accelerate și să se potrivească diferitelor aspecte din viata noastra.

Tocmai din acest motiv vă aducem astăzi o listă cu cele mai bune 20 de parfumuri de zi cu zi pentru bărbați, pentru că înțelegem că timpul dvs. este prețios și suntem interesați să vă oferim într-un mod practic o selecție cu cele mai bune dintre cele mai bune. Așa că treceți la treabă, continuați să citiți pentru că poate aici veți găsi aroma ideală.

Recomandarile noastre sunt:

1. Allure Homme de Chanel

Acest parfum delicios al prestigioasei Case Chanel se află în fruntea listei, ceea ce nu este surprinzător, deoarece, de când a apărut pe piață, în anul 1999, a captivat fiecare zi a multor bărbați cu aroma sa actuală și seducătoare, care nu se desparte de acea notă elegantă și clasică ce caracterizează brandul.

Face parte din familia olfactivă oriental-lemnos și în acordul său principal evidențiază elementele citrice, aromatice, balsamice, lemnoase și picante. Acestea sunt adăpostite într-o sticlă clasică transparentă, cu linii drepte, care lasă să se întrevadă elixirul său delicios.

Ingredientele sale sunt dispuse în 3 faze: note de vârf ușoare de lavandă, ghimbir, piersică și citrice precum mandarină, bergamotă și lămâie. O inimă de patchouli, mirodenii (anason și piper), lemn (lemn de trandafir brazilian, cedru și vetiver) și flori (gardenia, frezie, iasomie și trandafir). În cele din urmă, are o bază de boabe de tonka, benzoin, lemn (mușchi de stejar și lemn de santal), ingrediente animalice (piele, mosc și chihlimbar) și note delicioase de nucă de cocos și vanilie.

Are un traseu moderat și o longevitate prelungită pe piele, ceea ce contribuie la caracterul său minunat de versatil, făcându-l o alegere potrivită atât pentru purtarea de zi, cât și de seară, pe tot parcursul anului, într-o varietate de medii; în funcție de pH-ul dvs., însă, va trebui să fiți prudent în primele ore ale zilei și în timpul verii foarte intense.

2. 1 Million de Paco Rabanne

Acest parfum, lansat în 2008 și aparținând familiei olfactive Woody-Spicy, poate fi descris ca fiind nimic mai puțin decât ostentativ, seducător și elegant, dar nu mai puțin versatil și ușor de purtat pentru uzul zilnic. Acordul său încântător conține elemente calde, condimentate, citrice, florale și florale, care sunt ambalate într-un frumos flacon în formă de lingou de aur.

Este compus din note de vârf destul de ușoare, dar pătrunzătoare, de grapefruit, mentă și mandarină roșie. Când ajungeți în inima parfumului, veți simți mirosurile delicioase de trandafir, scorțișoară și mirodenii. Culminează cu o bază plină de viață de piele, lemn, chihlimbar și patchouli indian.

Are un traseu greu și o longevitate pe piele destul de durabilă, este o alternativă excelentă care vă va oferi versatilitate, fiind foarte ușor de purtat pe tot parcursul anului, atât ziua, cât și noaptea (deși la orele de noapte și de seară va străluci la maxim). Se adaptează unei varietăți de medii, însă în birouri și alte spații închise ar trebui utilizat cu moderație datorită proiecției sale puternice.

3. Dior Homme de Christian Dior

Dior Homme este un parfum clasic, proaspăt și spontan, care a fost lansat în anul 2011 și aparține familiei olfactive Woody-Floral. Este una dintre alternativele preferate pentru acei bărbați originali și virili, datorită aromei sale rafinate care, printre elemente florale, atalcate, aromatice și lemnoase, care vă vor însoți în toate zilele, fără mari obstacole.

Flaconul său transparent păstrează compoziția sa delicioasă, care este integrată din notele de vârf de lavandă, salvie și bergamotă; o inimă minunată de iris, chihlimbar, cacaua stelară și, pentru a culmina, un fond în care pielea, patchouli și vetiverul oferă acea notă luxoasă și elegantă care nu devine în niciun moment excesivă.

Traseul său merge de la moale la moderat, iar longevitatea sa pe piele este de invidiat. Este o alternativă excelentă pentru a fi purtat în anotimpuri calde, cum ar fi primăvara și vara, în timpul zilei, dar vă va face să arătați bine și seara și atunci când temperatura scade.

4. Invictus de Paco Rabanne

Încă o dată, Paco Rabanne se remarcă prin calitatea pe care o imprimă produselor sale, în special acestui parfum care a fost lansat pe piață în anul 2013. Face parte din familia olfactivă lemnoasă-acvatică, iar parfumul său a captivat nenumărați bărbați care au făcut din el parfumul lor de colonie de zi cu zi. Flaconul său în formă de trofeu, protejează elixirul său ispititor compus din câteva acorduri principale care au elemente citrice, marine, aromatice, picante și lemnoase.

Notele sale de vârf sunt compuse din ingrediente minunate, cum ar fi grapefruit, note marine și mandarine, care sunt însoțite de o inimă de laur și iasomie. Apoi, în notele de bază, sunt percepute mirosurile solide de mușchi de stejar, patchouli și ambră de chihlimbar, acoperind astfel spectrul olfactiv în amploare.

Traseul său variază de la moale la moderat, iar longevitatea sa pe piele este de invidiat. Este o alternativă excelentă pentru a fi purtat în anotimpul cald, cum ar fi primăvara și vara, dar nu este de neglijat pentru toamnă și iarnă. Se adaptează la o varietate de medii, fiind preferat în special în birouri datorită parfumului său intim, deși în întâlnirile romantice cu siguranță nu veți trece neobservat cu acest parfum.

5. Boss Bottled de Hugo Boss

Acest parfum imbatabil, care a fost lansat în 1998 și aparține familiei olfactive lemnoase-picante, este un parfum universal care nu vă va dezamăgi în nicio ocazie. Se prezintă într-o sticlă clasică, transparentă, care vă permite să îi deslușiți lichidul maiestuos, compus din elemente lemnoase, dulci, fructate și condimentate.

Se deschide cu note de vârf de prună, mușchi de stejar, măr verde și lămâie, care oferă o notă ușoară în prima fază a parfumului. În inima sa, ingrediente precum mahon și scorțișoară ocupă un loc important în esență, lăsând loc unei baze lemnoase de lemn de santal, cedru și vetiver, care, atunci când se combină cu măslinul și vanilia, obține un caracter inegalabil.

Are un traseu moderat și o longevitate prelungită, ceea ce îl face perfect pentru toate tipurile de medii, climate și programe. Este un parfum serios, dar jucăuș, care, prin combinația sa puternică, vă va oferi întotdeauna ce este mai bun.

6. Ck One de Calvin Klein

Acest parfum este caracterizat de acea croială atemporală și necomplicată despre care s-a spus atât de mult, însă nu din acest motiv încetează să fie total potrivit pentru a fi purtat la o varietate de ocazii. A apărut pe piață în 1994 și aparține familiei olfactive citrice-aromatice, evidențiindu-se acordul său principal care este compus din elemente citrice, verzi, aromatice, lemnoase, florale și atalcate; care sunt ambalate într-o sticlă cu linii curate, de culoare alb-deschis și capac argintiu.

Deschiderea este amestecată cu note verzi, cardamom și fructe delicioase (ananas, mandarină, papaya, bergamotă și lămâie). La intrarea în inima sa, sunt percepute flori precum iasomia, trandafirul, crinul de vale și violeta, care, combinate cu o notă de nucșoară, îl fac senzual și ușor îndrăzneț. În cele din urmă, cercul olfactiv se închide cu o bază de mușchi de stejar, cedru, lemn de santal, chihlimbar și mosc.

Cu un traseu și o longevitate moderata, este un parfum versatil pe care îl puteți purta pe tot parcursul anului atât ziua, cât și noaptea, deși va străluci mult mai mult în climatele mai calde. Este ideal pentru a fi purtat în toate tipurile de medii, de la birou la întâlniri de seară, fără a fi nepotrivit în niciun moment.

7. Le Male de Jean Paul Gaultier

Acest parfum care face parte din familia olfactivă Oriental-Fougère și a fost lansat în 1995, se va adapta la viața de zi cu zi datorită acordului său principal rafinat în care predomină aromele aromatice, condimentate, dulci și verzi. Minunatul său elixir este ambalat într-o sticlă în formă de trunchi de bărbat în culoarea acvamarin cu linii albe.

Notele sale de vârf sunt compuse din lavandă, mentă, bergamotă, artemisia și cardamom. Apoi, o inimă de scorțișoară, chimen și floare de portocal ocupă un loc important, înainte de a face loc unei baze de vanilie, cedru, chihlimbar, lemn de santal și boabe de tonka.

Traseul său este greu, iar longevitatea sa pe piele imbatabilă, ceea ce îl face o alternativă minunată de purtat pe tot parcursul anului, atât ziua, cât și noaptea și într-o varietate de medii, deși în cel mai cald punct al verii și la primele ore ale dimineții va trebui să-l folosiți cu moderație.

8. Orange Spice de Creed

Acest parfum a fost lansat în 1950 în cadrul familiei olfactive Citrus și reprezintă o alternativă excelentă pentru uzul zilnic, datorită caracterului prietenos al acordului său, compus din elemente citrice, condimentate, ambrate și animalice. Se prezintă într-o sticlă clasică, cu un capac gri și linii drepte ușor curbate pe gât, cu numele brandului în centru.

Notele de vârf sunt caracterizate de o senzație curată de bergamotă și portocală. În inimă, se evidențiază neroli proaspăt și echilibrat, lăsând loc unei note de bază de ambră, care îi conferă corp și dinamism.

Cu un traseu uriaș și o longevitate foarte mare pe piele, este o alternativă care te va face să fii în centrul atenției oriunde te-ai duce, pentru că se va face simțită, dar nu devine robustă în niciun moment, așa că se potrivește perfect în orice mediu sau climă.

9. 212 Men de Carolina Herrera

Acest parfum delicios din familia olfactivă Woody-Floral, care a apărut pe piață în anul 1999, este unul dintre cele preferate de domni în viața lor de zi cu zi. Motivul este acordul său principal delicios care este compus din elemente picante, verzi, citrice, aromatice și lemnoase, care sunt păstrate într-o sticlă tubulară de argint.

Structura sa este destul de ușoară, dar nu mai puțin strălucitoare. Este alcătuit din note de vârf de verdeață, lavandă, grapefruit și bergamotă, care sunt asezonate cu petit grain și note calde de condimente. Urmează apoi o inimă nobilă de ghimbir, gardenie, violetă și salvie, culminând cu o bază glorioasă care combină esențe lemnoase precum vetiver, gaiac și lemn de santal cu mosc seducător, rezultând un parfum clasic, dar contemporan.

Traseul său variază de la moderat la greu, iar longevitatea sa pe piele de la moderată la de lungă durată, ceea ce îl face o alternativă excelentă pentru a fi purtat în fiecare zi pe tot parcursul anului, adaptându-se la toate tipurile de vreme, situație și program, în special la birou, deși în serile seducătoare va putea, de asemenea, să aprindă flacăra.

10. Loewe Esencia de Loewe

Lansat pe piață în anul 2004, acest clasic al familiei olfactive Woody-aromatic va fi un aliat de nădejde ca parfum de uz cotidian, asta datorită elementelor aromatice, balsamice, lemnoase și picante din care este compus acordul său principal și care adaugă aromei acel ton versatil și polivalent.

Notele sale de vârf sunt integrate de lavandă, mentă, mandarine, flori de portocal și lămâie verde. Apoi, o inimă aromatică de cimbru, rozmarin și yerba mate este exaltată în compania nucșoarei și a cardamomului. Pentru a culmina, găsim o bază intensă de tămâie, fasole tonka, lemn de gaiac și patchouli, care se închide cu putere, dar fără stridență.

Atât urma sa, cât și longevitatea sunt moderate, ceea ce o face o alternativă excelentă pentru a fi purtată în toate tipurile de medii, programe și climate. Cu siguranță, o achiziție excelentă pe care nu o veți regreta.

11. Acqua di Gio de Giorgio Armani

Acest parfum din familia olfactivă Aromatic-Aquatic, care a apărut pe piață în 1996, vă va fi de mare folos în viața de zi cu zi datorită acordului său proaspăt și ușor, compus din elemente aromatice, marine și verzi.

În notele sale izbitoare de ieșire combină bunătatea neroliului și a iasomiei cu citrice precum portocala, limetă, mandarină, bergamotă și lămâie. Inima sa este mistică și picantă datorită unor componente precum nucșoara, cardamomul, calonul, rozmarinul și coriandrul, care sunt combinate cu măiestrie cu flori delicioase precum violeta persană, frezia, jacintul, trandafirul și iasomia. În cele din urmă, notele sale de bază de patchouli, cedru și mușchi de stejar sunt îmbunătățite de proprietățile chihlimbarului și ale moscului alb.

Cu un traseu moderat și longevitate, este o alegere excelentă pentru a fi purtat într-o varietate de climate, perioade și circumstanțe, deși cu siguranță veți obține cel mai mult de la el primăvara și vara.

12. Platinum Egoiste de Chanel

Acest parfum senzual are un acord principal aromat, condimentat, lemnos, verde și floral. A apărut pe piață în 1993, sub familia olfactivă Musk-Moisty-Floral, iar prezentarea sa este un flacon cu linii drepte, capac argintiu și corp transparent.

Notele de vârf sunt răcoritoare, datorită unor elemente precum rozmarinul, lavanda și neroli. În inimă se află deliciile de galvano, salvie, iasomie și geraniu, care se îmbină cu notele de bază de chihlimbar, lemn de santal, mușchi de stejar, vetiver și cedru.

Cu un traseu moderat și o longevitate de lungă durată, veți rămâne parfumat timp de multe ore pe tot parcursul zilei. Este recomandat pentru toate mediile și ocaziile, mai ales pentru momentele în care doriți să vă arătați clasa și eleganța.

13. Eros de Versace

Versace este sinonim cu eleganța și distincția, dar și cu senzualitatea și unicitatea. Toate aceste caracteristici sunt reflectate în acest parfum delicios care a fost lansat în 2012 și care aparține familiei olfactive Aromatic-Fougère.

În acordul său principal captivant, se remarcă elemente aromatice, verzi, lemnoase, picante și dulci. Acestea sunt compuse din note de vârf de mentă, măr verde și lămâie; o inimă de fasole tonka, geranium și ambroxan, și o bază de vetiver, mușchi de stejar, cedru Virginia și cedru Atlas, care este îndulcită de vanilia rafinată din Madagascar.

Cu o proiecție de parfum moderată spre intensă și o durabilitate de lungă durată pe piele, vă va îmbrățișa pentru ore îndelungate în orice fel de ocazie și mediu, scoțând în evidență latura dvs. elegantă și virilă.

14. Cool Water de Davidoff

Acest parfum minunat, care a apărut pe piață în 1988 și care aparține familiei olfactive Fougère-Aromatic, vă va însoți din plin în viața de zi cu zi cu un acord care combină elemente aromatice, marine, verzi și lemnoase cu condimente proaspete.

Se deschide cu note de vârf de apă de mare, caloné, levănțică, coriandru, rozmarin și mentă, care se vor simți ca o explozie de energie. Apoi, conduce la o inimă florală de neroli, iasomie și geranium, cu un plus de căldură datorită proprietăților lemnului de santal. Se încheie cu o bază intensă de chihlimbar și mosc, care adaugă forță și sobrietate, dar bine echilibrată de utilizarea unor esențe lemnoase precum cedrul și lemnul de santal.

Cu un traseu și o longevitate moderată, este o alternativă versatilă pe care o puteți purta atât ziua, cât și noaptea, pe tot parcursul anului, deși cu siguranță va ieși mai mult în evidență primăvara și vara. Potrivit pentru toate mediile și ocaziile, este un clasic care nu ar trebui să lipsească din colecția dumneavoastră.

15. Givenchy Play de Givenchy

Acest parfum senzațional, care captează energia vitală a generației millennials, va deveni o dependență în viața de zi cu zi. Face parte din familia olfactivă Citrus-Aromatic și a fost lansat în 2008, cu o aromă delicioasă compusă dintr-un acord principal în care ies în evidență elementele citrice, picante și lemnoase.

Notele sale de vârf sunt compuse din bergamotă, grapefruit, portocală amară și mandarină, citrice delicioase care adaugă o notă proaspătă și energizantă. Pe măsură ce compoziția se dezvoltă, apare inima sa irezistibilă de flori de quaba albă (lemn de amyris), piper și cafea. În cele din urmă, notele sale de bază sunt solide, dar deloc robuste, datorită prezenței vetiverului și a patchouli.

Are un traseu și o longevitate moderată, ceea ce adaugă multă versatilitate acestui parfum, făcându-l o alegere ideală pentru purtarea zilnică într-o varietate de contexte și momente.

16. Swiss Army de Victorinox

Acest parfum, care aparține familiei olfactive lemnoase-aromatice și a fost lansat în 1997, vă va captiva cu un parfum proaspăt și spontan, care a cucerit publicul cu acordul său principal minunat de aromat, picant, verde, lemnos și citric.

Se deschide cu note verzi vibrante, însoțite de yuzu, mentă, ghimbir și bergamotă. Aceste ingrediente se topesc într-o inimă de lavandă, frunze de violetă, floare de zăpadă, rozmarin și geraniu. Apoi intră într-o bază de chiparos, mosc, brad balsamic, cedru și chihlimbar care adaugă textură și căldură.

Cu un parfum și o fixare moderată, este o alternativă versatilă pe care o puteți purta pe tot parcursul anului, deși unii bărbați ar putea să o considere puțin cam ușoară pentru iarnă. Se adaptează la o varietate de medii, având performanțe de neegalat în ieșirile ocazionale, deși nu este deloc neglijabil la birou.

17. Legend Spirit de Montblanc

Sofisticat și delicios, acest parfum din familia olfactivă Woody-Aromatic a fost lansat în 2016. Acordurile sale citrice, aromatice, condimentate, acvatice, mosc și lemnoase vă vor oferi un elixir ostentativ într-un frumos flacon alb, cu un capac metalic.

Se deschide cu citrice proaspete, precum bergamotă și grapefruit, care sunt condimentate cu bunătatea piperului roz. Apoi, o inimă de lavandă, note acvatice și cardamom. În cele din urmă, o bază de mosc alb, mușchi de stejar și lemn alb și de cașmir completează cercul olfactiv.

Are o urmă moderată și longevitate pe piele, ceea ce o face o alegere excelentă pentru a fi purtată pe tot parcursul anului. Se descurcă bine în toate tipurile de medii și programe, dar va fi cel mai bun în cadrul ședințelor executive și al birourilor.

18. Polo Sport de Ralph Lauren

Acest parfum care a debutat în 1994 și aparține familiei olfactive Aromatic-Verde, este o alternativă excelentă pentru a fi purtat în fiecare zi. De ce, se explică în aroma sa delicioasă, compusă dintr-un acord principal în care ies în evidență elementele aldehidice, verzi și citrice.

Notele sale de vârf constau în ingrediente proaspete, cum ar fi mandarine, lămâi și bergamotă, care sunt combinate cu aldehide, abrotan, levănțică, mentă, neroli. În inimă, găsim ciclamen, ghimbir, iarbă de mare, lemn de trandafir brazilian și flori (trandafir, geraniu și iasomie). În cele din urmă, o bază de lemn de santal, chihlimbar, mosc, cedru și lemn de gaiac adaugă splendoare.

Atât traseul, cât și longevitatea sa sunt moderate, ceea ce îl face ideal pentru a fi purtat pe tot parcursul anului și într-o varietate de contexte, în special în căldura verii.

19. Blue Jeans de Versace

Lansat în 1994 în cadrul familiei olfactive Aromatic-Foguère, acest clasic al parfumeriei vă va încânta cu un acord principal lemnos, floral și citric, care vă va înveseli viața de zi cu zi.

Se deschide cu note de vârf de bergamotă, busuioc, anason și lemn, cum ar fi ienupărul de Virginia și lemnul de trandafir brazilian. Apoi, intrăm în inima sa de garoafe, iasomie, geranium, crin de vale, trandafir și heliotrop. În cele din urmă, există o bază intensă de iris, boabe de tonka, chihlimbar, patchouli și mosc, care este echilibrată de vetiver, lemn de santal, cedru și o notă dulce de vanilie.

Atât longevitatea, cât și traseul său sunt moderate, fiind o alternativă excelentă pentru a fi purtată în viața de zi cu zi. Este o alegere excelentă pentru o varietate de medii, perioade și climate, astfel încât va merita fiecare bănuț din prețul său.

20. Arpege Pour Homme de Lanvin

Acest parfum apărut pe piață în 2005, din familia olfactivă Oriental-Moisty, care încheie cu brio această listă. Acordul său principal este caracterizat de prezența elementelor atalcate, lemnoase, dulci, balsamice și citrice, care fac din aromă o aromă de neegalat.

Compoziția sa este simplă, dar reușește să umple magistral spectrul olfactiv. Notele sale de vârf sunt integrate din ingrediente precum portocală amară, mandarină, piper roz și neroli, care fac loc unei inimi de iris, iasomie și nuc, iar notele de bază de vanilie, fasole tonka, lemn de santal și patchouli.

Are un traseu moderat și o longevitate moderată, ceea ce îl face o alegere ideală pentru purtarea zilnică într-o varietate de momente și contexte. Nu rămâne decât să adăugăm că vă veți simți ca și cum ați fi în mijlocul unei experiențe religioase atunci când purtați acest parfum.


Concluzii finale

Când vine vorba de mirosuri, nu există reguli fixe, pentru că, așa cum am spus deja, parfumurile sunt substanțe chimice care variază ca miros de la o persoană la alta, în funcție de constituția biologică a acesteia, iar percepția diferă și ea în funcție de propria realitate psihică. Cu toate acestea, atunci când dorim să găsim un produs care să se potrivească pentru diferite climate, perioade și medii, cheia constă în 3 factori: compoziția, parfumul și longevitatea.

În acest sens, este important să căutăm acele parfumuri care în compoziția lor există un echilibru, adică ingredientele folosite nu sunt în totalitate moi sau robuste, ci, dimpotrivă, există un amestec între acestea sau utilizarea acelor elemente de intensitate intermediară.

În ceea ce privește traseul, trebuie să le căutăm pe cele cu tendință moderată, deși un traseu moale ni se va potrivi dacă ingredientele folosite sunt foarte energice sau, dimpotrivă, o proiecție puternică va accentua constituțiile nobile și discrete. În fine, în ceea ce privește longevitatea, ar trebui să ne concentrăm asupra acelor parfumuri care oferă o durată de 8 ore sau mai mult pe piele, pentru a evita reaplicările continue și, astfel, să ne irosim banii, deși acest ultim factor va varia foarte mult în funcție de chimia corporală a utilizatorului.

După cum probabil ați observat, fiecare dintre aceste parfumuri are propriul farmec. Acesta este motivul pentru care v-am prezentat această listă, deoarece aici nu suntem interesați doar să vă oferim alternative excelente, ci și cele mai bune și cele mai variate. Așa că acum poți alege parfumul care ți se potrivește ca o mănușă în viața de zi cu zi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *