Top 20 cele mai persistente parfumuri pentru femei

Alegerea perfectă atunci când dorim să cumpărăm un parfum este poate una dintre cele mai dificile sarcini cu care noi, femeile, trebuie să ne confruntăm. Dintre atâtea game și arome pe care ni le prezintă piața vastă, de multe ori ne abatem și le cumpărăm pe cele care nu se potrivesc personalității noastre sau care au o durată foarte scurtă, făcându-ne să pierdem timp și bani.

După cum vedeți, există pe piață o gamă largă de parfumuri cu o persistenta mare, iar dacă sunteți în căutarea unuia care să se potrivească cu dumneavoastră și cu nevoile voastre, acest articol vă poate fi de folos. În acest sens, vă prezentăm mai jos cele mai persistente 20 de parfumuri pentru femei, astfel încât să puteți găsi acel parfum care să rămână pe voi non stop.

Recomandarile noastre sunt:

1. Coco de Chanel

Acest parfum cald, dar în același timp exotic, face parte din familia olfactivă Oriental spicy și s-a născut în anul 1984, sub o prezentare de linii curate și opulente, gândindu-se la acele femei hotărâte și cu multă personalitate.

Notele sale sunt coriandru, mandarină, piersică, iasomie și trandafir bulgăresc, aceste ingrediente fac ca aroma să fie proaspătă, romantică și puțin dulce. Notele de inimă de mimoză, floare de portocal, trifoi alb și trandafiri îi conferă o aromă candidă și primăvăratică, care se încheie cu notele de bază de lemn de santal, fasole tonka, opoponaco, vanilie și civet, care produc o senzație narcotică, vie și răpitoare, tipică acelor femei copleșitoare și hipnotizante.

Datorită compoziției ingredientelor sale, acest parfum sălbatic are un traseu greu, recomandat pentru utilizare pe timp de noapte și în climatele reci. În plus, are o longevitate foarte mare, ceea ce îl face complicele tău în acele nopți de dragoste de neuitat.

2. Classique de Jean Paul Gaultier

Acest parfum care face parte din familia Floral pentru femei și s-a născut în 1993 sub mâna acestui designer legendar. Are o frumoasă, romantică și sugestivă sticlă transparentă în formă de corset, care ne permite să distingem elixirul de culoarea piersicii, care reprezintă femeile nostalgice și visătoare.

Notele sale de vârf de floare de portocal și floare de mandarine transmit o strălucire proaspătă de citrice, însoțite de anason stelar, pară și trandafir, făcând din acest parfum un dulce provocator care așteaptă să fie savurat. În notele sale de inimă percepem aroma rafinată de tuberoză, iris și orhidee care ne transportă înapoi la parfumuri mai proaspete, cum ar fi pruna, ghimbirul și afrodisiacul ylang-ylang. În cele din urmă, ne poartă prin notele sale de bază, ceva mai intense, cum ar fi chihlimbarul, mosc, vanilie, scorțișoară și lemn de santal, lăsându-ne cufundate într-o versatilitate care ne face să ne simțim de la încântătoare la senzuală și răpitoare.

Acest parfum este energizant, impresionant și elegant. Are un traseu puternic, așa că merge cel mai bine seara și în climatele mai reci, precum și un caracter atemporal și poate fi purtat atât de femeile tinere, cât și de acele femei adulte contemporane care posedă un mare caracter și distincție. Pe lângă aceste calități, parfumul are și un plus de longevitate, astfel încât se va agăța de pielea ta ca un naufragiat în port.

3. Dior Addict Eau de Parfum de Dior

Acest parfum aparținând familiei Oriental-Floral a fost creat în 2012 sub o prezentare clasică și sublimă a unui flacon de un albastru intens, al cărui conținut este un parfum învăluitor și păcătos.

Are în notele de vârf floarea arborelui de mătase (salcâm de Constantinopol), mandarine și flori de portocal de portocal care dau o notă citrică parfumului; în notele de inimă combină regina nopții cu trandafirul de Bulgaria (trandafir Damascena de Bulgaria) pentru a face din această aromă o poțiune care creează dependență, senzualitate și putere. Apoi, trece la notele de bază de vanilie, lemn de santal și fasole tonka, făcând ca prezența purtătoarei să fie simțită oriunde ar merge, dar fără a fi copleșitoare.

Acest parfum amețitor are un traseu greu, așa că este recomandat a fi purtat la orele serii, însă aromele sale sunt destul de echilibrate, așa că ai putea să te aventurezi să îl porți în serile și nopțile de sfârșit de vară și primăvară și chiar în zilele reci. Ca să nu mai vorbim de longevitatea sa maximă, care va lăsa o amprentă asupra celor care te percep, făcându-i dependenți de tine.

4. Guilty de Gucci

Acest parfum fantastic din familia Floral-Oriental a fost creat în 2010. Are un flacon sobru în auriu și argintiu, sinonim cu femeile elegante și sobre, și un parfum foarte primăvăratic și fructat.

Punctele sale de mandarină, piper roz și bergamotă recreează prospețimea acelor câmpuri deschise pline de pomi fructiferi, mișcate de vânt, purtând acea aromă specifică de citrice și prospețime, însoțită de notele florale date de inima sa de geraniu, piersică, liliac, coacăze negre și iasomie, pentru a culmina cu un fond de patchouli, chihlimbar, vanilie și mosc alb care permite să dea caracter, dar cu o suavitate subtilă și feminină.

Acest parfum poate fi purtat zi și noapte, precum și primăvara și toamna; cu precauția necesară la primele ore, deoarece are un miros puternic. Pe lângă faptul că au o longevitate de lungă durată pentru a fi purtate de doamnele elegante și sofisticate care doresc să fie în centrul atenției.

5. Cinema de Yves Saint Laurent

Acest parfum plin de farmec aparține familiei olfactive Oriental-Floral și a fost creat în 2004, cu acorduri florale, dulci și citrice. Cu o sticlă elegantă și clasică transparentă și un capac auriu, ne amintește de marile vedete de la Hollywood.

Notele sale de vârf sunt compuse din clementină, didavenă (violetă persană) și floare de migdal, transformând parfumul într-un dulce seducător și rafinat, însoțit de notele de inimă de bujor, amaryllis și iasomie, care conferă acel aer luminos, cald și proaspăt al zorilor, pentru a se combina cu o bază de chihlimbar, benzoin, mosc alb și vanilie, care conferă intensitatea femeilor care posedă farmec.

Acest parfum inedit, cu o urmă intensă, este recomandat pentru a fi purtat noaptea și în climatele reci. De asemenea, posedă o longevitate minunată care îl face favorit pentru toate femeile clasice și practice, cele care nu au timp de pierdut.

6. Opium de Yves Saint Laurent

Acest parfum misterios și exotic face parte din familia olfactivă Oriental – Picant și a fost lansat în 2009, cu un flacon clasic, întunecat, fumuriu, cu un capac auriu care reflectă cu mare fidelitate caracteristicile lichidului pe care îl conține.

Notele sale de vârf, compuse din bergamotă, mandarină și crin de vale, conferă parfumului o aromă de citrice fructată și blândă, apoi trece la notele de inimă compuse din garoafă, iasomie și smirnă, ceea ce îl face mai puternic și mai luxuriant, culminând cu o bază de patchouli, opoponaco, chihlimbar și vanilie, ceea ce îl transformă într-o substanță captivantă, demnă de o femeie intensă.

Acest parfum carismatic are un traseu puternic și o longevitate mare și se adresează acelor femei fatale clasice, care în timpul nopții și în climatele reci și de iarnă captivează și topesc orice bărbat cu atâta seducție și moliciune.

8. Flowerbomb de Viktor & Rolf

Acest parfum rafinat, câștigător al premiului FIFI pentru cea mai bună campanie publicitară tipărită în 2006, a fost lansat în 2005 și aparține familiei olfactive Oriental-Floral.

Notele sale de vârf sunt bergamotă, ceai și osmanthus (măslin parfumat), care îi conferă un caracter proaspăt și relaxant; în notele de inimă se regăsesc iasomia, floarea de portocal african, frezia, trandafirul și orhideea, care îi conferă acea aromă florală și romantică, iar însoțite de notele de bază de mosc și patchouli, îl ridică la categoria de frumos și exorbitant.

Acest parfum fin are o urmă puternică de patchouli, îndulcită de note florale, și cu o longevitate puternică, este perfect potrivit pentru a fi folosit în nopțile reci și răcoroase.

8. Gucci de Gucci

Vorbind de Gucci, ne referim la lux, eleganță și versatilitate. Acest designer lansează în 2007 un parfum spectaculos, aparținând familiei olfactive Cyprus-Floral, cu acorduri fructate și florale care vă vor impresiona.

În notele sale iese în evidență mirosul prietenos de guava și pară, aducând dulceață parfumului. Notele sale de mijloc sunt compuse din floarea rafinată de tiare, adăugând o textură romantică, senzuală și primăvăratică; în plus, este însoțită de o bază de patchouli, mosc și miere care o face confortabilă.

Cu un traseu puternic, este un candidat excelent pentru zilele răcoroase. Are o longevitate extraordinară, ceea ce vă va permite să îl purtați ore întregi fără să vă simțiți copleșită. Se adresează acelor femei care iubesc acele parfumuri speciale care nu sunt niciodată copleșitoare.

9. Poison de Dior

Acest parfum hipnotic a fost creat în 1985, cu acorduri principale balsamice, dulci, lemnoase și fructate. Face parte din familia olfactivă Oriental-Floral pentru femei și are un flacon care seamănă cu o frumoasă bijuterie purpurie.

Primele senzații citrice încep cu notele de vârf de coriandru, prună, fructe de pădure, anason și lemn de trandafir brazilian, însoțite de notele de mijloc de iasomie și lămâie, apoi se instalează în notele de bază delicioase de vetiver, mosc, lemn de santal, cedru de Virginia, chihlimbar, vanilie și heliotrop. Este un parfum capricios și cuprinzător, care invită la meditație și, în același timp, la o călătorie prin simțuri.

Are o urmă grea, de lungă durată pe piele și este ideală pentru seara și pentru climatele reci. Poison se adresează femeilor senzuale, frumoase, elegante, carismatice și de bun gust.

10. Elixir des Merveilles de Hérmes

A vorbi despre rafinament înseamnă a vorbi despre acest parfum care aparține familiei olfactive Oriental-Fougère și a fost creat în 2006. Este ambalat într-o frumoasă și spectaculoasă sticlă circulară în formă de portocală, cu un capac argintiu, care evocă dulceața discretă a acestui fruct.

Notele de vârf sunt balsam peruvian, zahăr vanilat, chihlimbar și boabă tonka. Notele sale de inimă sunt patchouli, rășini de Siam, caramel, mușchi de stejar și tămâie, iar notele de bază sunt coaja de portocală și cedru, ceea ce face din acest parfum exploziv și exuberant, o delicatesă delicioasă.

Purtătoarele acestui parfum sunt femei îndrăznețe, condimentate și multifațetate, care nu se tem să își arate calitățile unice. Are un traseu moderat spre greu, astfel încât poate fi purtat la birou cu prudență, precum și o longevitate de lungă durată, permițându-vă să fiți parfumată toată ziua.

11. Black Orchid de Tom Ford

Maiestatea ciocolatei, a vaniliei și a orhideei fac din acest clasic din 2006 un parfum rafinat. Flaconul său întunecat, sugestiv, cu nervuri, lasă să se întrevadă personalitatea sa senzuală și lascivă.

Notele de vârf de iasomie, gardenie, ylang-ylang, bergamotă, lămâie Amalfi, mandarină, coacăze negre și trufe conferă parfumului ostentație. În notele sale de inimă, percepem condimente, note fructate, floare de lotus, orhidee și gardenie, pentru a trece apoi la notele de bază de vetiver, lemn de santal, patchouli, chihlimbar, tămâie, vanilie și mosc alb.

Datorită opulenței sale, este preferatul femeilor puternice, sexy, animalice și exotice. În plus, are o urmă foarte puternică și o longevitate care fac ca parfumul să fie intens și de lungă durată, ideal pentru a fi purtat în timpul nopților reci, când vrem să ne dezlănțuim simțurile.

12. Angel de Thierry Mugler

Această vanilie orientală s-a născut în 1992, cu o prezentare în formă de stea albastră și un pulverizator intern în vârf, un flacon foarte original. A fost premiat de critici, ca membru al Hall of Fame al premiilor FIFI în 2007, recunoscând caracterul său unic și special.

Cu note de vârf de pepene galben, nucă de cocos, mandarine, coacăze negre, iasomie și vată de zahăr și note de mijloc de miere, caise, mure, prune și orhidee, acest parfum se transformă într-o dulceață apetisantă. În notele sale de bază se regăsesc ingrediente precum boabele de tonka, vanilie, patchouli, ciocolată, chihlimbar, mosc și caramel, completând caracterul comestibil pe care îl iubim atât de mult.

Este pur și simplu captivantă, intensă și cu o profunzime aproape rebelă, unde își pot găsi cuibul femeile polivalente, îndrăznețe și cu personalități puternice. De asemenea, are o urmă puternică și o longevitate prelungită, ceea ce îl face un candidat tenace pentru acele nopți de dragoste fără sfârșit.

13. Chance de Chanel

Acest Chypre-Floral s-a născut în 2003 și a fost ambalat într-o sticlă curbată, care conține note de vârf intense de patchouli și piper roz, care se întrepătrund perfect cu aromele delicioase de ananas, iris și jacint.

În inima sa sunt păstrate notele rafinate de iasomie și lămâie; în opoziție cu fondul său care are o personalitate senzuală care adaugă dimensiune prin intermediul unor elemente precum vanilie, mosc, vetiver și patchouli.

Acesta este un parfum elegant, cu acorduri vibrante, demn de femeile tinere și contemporane. Este o experiență olfactivă neconvențională, care se bucură de o longevitate extinsă și de o urmă nu prea puternică, dar foarte plăcută, funcționează bine la primele ore și în zilele călduroase, ceea ce îl face o alegere bună pentru lumea corporatistă, comportându-se splendid în birouri și chiar mai bine la întâlnirile romantice.

14. Obsession de Calvin Klein

Acest parfum spectaculos face parte din familia olfactivă Oriental-Spicy și a fost lansat în 1985. Este pasional și, așa cum sugerează și numele său, total obsesiv.

Aroma sa se distilează în ieșiri cu un parfum proaspăt dat de note verzi, mușchi, busuioc, bergamotă și lămâie. În inima sa se află strălucirea delicioasă a mirodeniilor, coriandrului, lemnului de santal, mușchiului de stejar și cedrului, culminând cu notele de bază de chihlimbar, mosc, civet, tămâie și vetiver, care îl fac sexy și animalic.

Are o longevitate puternică și o urmă îmbătătoare, motiv pentru care este recomandat pentru momentele răcoroase, calme, când noaptea își poate juca feste cu acel exemplar pe care ni-l dorim atât de mult.

15. Euphoria de Calvin Klein

Acest parfum încântător din familia olfactivă floral-lemnoasă a văzut lumina zilei pentru prima dată în 2005 și, de atunci, a provocat euforie totală în rândul femeilor datorită parfumului său rafinat și a ținutei de lungă durată.

Nu este surprinzător faptul că a câștigat premiul FiFI pentru parfumul feminin de lux al anului 2006, deoarece este absolut captivant, matur și rafinat. Lichidul său luxuriant vine într-o prezentare futuristă, cu o formă ovală argintie care seamănă cu o farfurie zburătoare.

Are un acord simplu, cu o notă de vârf exotică de rodie, o inimă de floare de lotus și orhidee și note de bază de violetă, chihlimbar, mosc și mahon. O combinație minunată care trezește senzualitatea în femeile puternice și hotărâte.

Cu urma sa grea și longevitatea sa superioară, nu veți trece niciodată neobservată în serile și ocaziile speciale. Este potrivit pentru utilizare în climatele temperate și nu trebuie să vă faceți griji că parfumul se estompează.

16. Pleats Please de Issey Miyake

Cu acest parfum spectaculos, nu este neobișnuit să se dezvolte o dragoste la prima vedere. Frumosul său flacon roz degradé seamănă cu un diamant tăiat, în timp ce capacul său ne amintește de un fir nemărginit.

Născut în 2012 în cadrul familiei olfactive Floral-Frutal, acesta are note de vârf rafinate de pară, o inimă exotică și narcotică de bujor, mazăre dulce și indolență, și este construit pe o bază puternică de patchouli, cedru, absolut de vanilie și mosc alb.

Se bucură de o longevitate ridicată și de un traseu moderat care îi conferă acel caracter versatil care ne place atât de mult, putând fi purtat de la birou până la o întâlnire romantică fără alte complicații. Acest parfum se remarcă prin caracteristicile sale spumoase și efervescente, foarte potrivite pentru femeile tinere, dar prin evoluție devine ceva mai intens, mai viu și mai clasic, lărgindu-și astfel plaja de vârstă. Cu Pleats Please, cu siguranță veți obține ce e mai bun din ambele lumi și o satisfacție infinită.

17. Lovely de Sarah Jessica Parker

Acest parfum de primăvară se va juca cu emoțiile tale și ale celor din jurul tău. Acesta vine într-o prezentare destul de romantică, sub forma unei lacrimi transparente care lasă să se întrevadă lichidul său roz rafinat.

A fost lansat în 2005, devenind un hit absolut, deoarece chiar și criticii s-au îndrăgostit de acest parfum și de imaginea sa spectaculoasă, câștigând premiul FIFI pentru cea mai bună campanie publicitară în 2006.

Acordul său este clasic și super feminin, dar cu acea notă picantă oferită de notele de vârf de martini combinate cu prospețimea bergamotei și a mandarinei și cu acea notă parfumată de lavandă. Inima sa este un echilibru între eleganța orhideei albe și misticismul uniunii dintre piperul alb și patchouli. În mod similar, notele sale de bază echilibrează puterea chihlimbarului și a moscului cu naturalețea cedrului și a altor note lemnoase.

Cu un traseu greu și o longevitate aproape eternă, este o alegere excelentă pentru serile de iarnă și de toamnă, precum și pentru toate acele ocazii în care doriți să ieșiți în evidență. Se adresează femeilor clasice, contemporane, cu bun gust, care știu ce vor și cum să obțină.

18. Poeme Lancôme

Se prezintă într-o sticlă transparentă, cu linii curate, în formă de piramidă inversată, care întruchipează tendințele orientale și mistice ale macului albastru de Himalaya.

A fost lansat în 1995 și de atunci a continuat să captiveze femeile care iubesc parfumurile naturale, necomplicate, perfect echilibrate și care strălucesc fără a fi copleșitoare.

Rezultatele sale combină prospețimea notelor verzi și a mandarinelor cu flori precum narcisa și macul, și acea notă aproape dependentă pe care o oferă combinația de coacăze negre și datura. În centrul său, o fuziune rafinată de flori albe și unele exotice, cum ar fi ylang ylang, piele și heliotrop. Baza sa intensă, pe de altă parte, marchează un caracter care nu este prea robust, dar care își face simțită prezența prin boabe de tonka, chihlimbar, vanilie, cedru și floare de portocal.

Traseul său greu și longevitatea sa de lungă durată îl fac o alegere imbatabilă pentru climatele reci și orele de seară, deși ați putea chiar să vă aventurați să îl purtați în orele de după-amiază târzie și de seară din sezoanele mai calde.

19. Rush de Gucci

Acest parfum, din familia olfactivă Cyprus-Floral are o prezență unică, a fost lansat în 1999 și nu numai că are componente rafinate, cum ar fi florale, fructate și aromatice, dar este, de asemenea, ambalat într-o cutie foarte funcțională și pătrată, în care a fost încorporat un pulverizator intern, care împiedică vărsarea lichidului. În plus față de designul unic, are o culoare foarte aprinsă, precum roșul pasiunii.

Mereu inovatoare, Gucci a dorit să recreeze Pop Art și să reflecte astfel femeile moderne și de succes. Notele de vârf sunt petale de frezie africană, piersică și gardenia californiană; notele de inimă sunt coriandru, trandafir de Damasc și iasomie, iar apoi ne scufundă într-o lume a voluptății, mândriei și controlului feminin.

Acest parfum nu este doar sofisticat, ci și foarte izbitor, deoarece are o urmă moderată spre grea, care cu siguranță nu va trece neobservată. Se recomandă să fie purtat după-amiaza, seara și în timpul iernii și în climatele reci. Longevitatea sa este puternică, durând aproximativ 10 ore pe piele.

20. Omnia Green Jade de Bvlgari

Acest parfum rafinat, care face parte din familia olfactivă Aquatic Olfactory, s-a născut în 2009. Sticla sa este foarte originală, cu dimensiuni circulare și culori argintii și verde măr, care evocă natura delicată, practică și inovatoare a substanței sale.

Are note de vârf de mandarină și note verzi, care fac parfumul citric și foarte proaspăt, și o inimă de bujor, iasomie și floare de pară care ne cufundă într-o lume subtilă și dulce pentru a ne conduce apoi spre o proeminență liniștită și autumnală, foarte asemănătoare cu jadul. În fond, se percep note de fistic, lemnoase și mosc, care dau parfumului acea notă animală.

Acest parfum are o simplitate în componentele sale, dar este totuși o încântare prin aroma sa, în plus, are o longevitate de invidiat pe piele, ceea ce vă va permite să îl purtați atât ziua, cât și noaptea, fără a avea nevoie de retușuri frecvente.


Concluzii finale

În lumea parfumurilor se folosesc diferite compoziții și combinații de ingrediente, printre aceste elemente se numără așa-numiții fixatori, a căror funcție este ca aroma să aibă o longevitate mai mare și ca parfumul să scape ușor de pe piele, cu alte cuvinte, să fixeze aroma pe piele pentru a vă putea bucura de ea ore îndelungate.

Fixativii sunt disponibili sub formă naturală sau sintetică și sunt de obicei combinați cu alte elemente pentru a obține mirosul caracteristic pe care îl urmărește marca. Acestea pot fi împărțite în trei categorii:

  • Rășini și gume: motivul pentru care se folosesc aceste tipuri de elemente este acela că ele relativizează evaporarea încet, permițând o durabilitate mai mare. Ele sunt conținute în tămâie, benzoin și smirnă.
  • Lemn și mușchi: alți fixatori folosiți pe scară largă în lumea parfumurilor în acest scop sunt elementele lemnoase, cum ar fi vetiverul și mușchiul de stejar, deoarece se evaporă lent pe piele și au capacitatea de a-și marca prezența timp de ore îndelungate, dar fără a fi prea puternice.
  • Parfumuri animalice: acestea includ mosc, ambră de chihlimbar și note animalice extrase din chimia corporală a castorilor, elanilor și a unor specii de pisici. Sunt mirosuri foarte puternice și penetrante, dar, atunci când sunt combinate cu alte elemente, sunt destul de plăcute. Acestea sunt foarte căutate pentru parfumuri, deoarece se fixează pe piele cu o durabilitate superioară, dar sunt și foarte scumpe și au un anumit impact asupra mediului înconjurător, așa că sunt reproduse și în laboratoare, dar cu un rezultat de calitate inferioară.

Fără îndoială, atunci când cumpărăm un parfum, nu ne dorim doar ca acesta să aibă un parfum rafinat, ci și să fie de înaltă calitate. De asemenea, ne dorim ca parfumul să nu se estompeze rapid atunci când îl aplicăm, ci să reziste foarte mult timp, evitând astfel nevoia de retușuri constante, cu inconvenientul obișnuit de a transporta parfumul în trusa de machiaj.

Sperăm că aceste opțiuni pe care vi le-am prezentat v-au fost de folos pentru a cunoaște acele parfumuri care, pe lângă faptul că sunt inegalabile prin mirosul lor, vor rămâne fixate pe pielea dumneavoastră timp de mai multe ore.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *